Show/Hide

”Filmcentralen/For de yngste” 

”Filmcentralen/For de yngste” er Det Danske Filminstituts nye mediepædagogiske app. Her kan 3-6-årige lege med film, billeder og lyd. Forskning viser, at appen styrker samarbejde, sprog og medieforståelse.


Børn skal opleve, forstå og skabe levende billeder. Det er kodeordene for Det Danske Filminstitut, der står bag den gratis app ’Filmcentralen/For de yngste’. Den rummer 300 kortfilm og mange sjove og lærerige aktiviteter, der tager udgangspunkt i film.


Målet er at gøre børn til aktive mediebrugere og medskabere og styrke fundamentet for deres kulturelle og digitale dannelse. Målgruppen er børn på 3-6 år i dagtilbud.


Gratis og nem at bruge

’Filmcentralen/For de yngste’ er enkel og fleksibel at bruge i den pædagogiske dagligdag. Den rummer guidede forløb med aktiviteter og korte film. Der er fokus på fællesskab, dialog og kreativ leg. Der er helt enkle aktiviteter, hvor børn og pædagoger ser film sammen og taler om oplevelsen, eller hvor børnene fx skal fotografere og optage lyd indendørs og udendørs. Og så er der de lidt mere avancerede aktiviteter, hvor børnene fx laver deres egne, små animationsfilm. 


Alle aktiviteterne tager afsæt i den pædagogiske læreplan.

Det eneste, der skal til for at bruge appen, er en iPad, internetforbindelse og et UNI-Login, som er gratis for dagtilbud.


Projektleder Charlotte Giese fra Det Danske Filminstitut fortæller om målet med at udvikle 'Filmcentralen/For de yngste':


”Vi vil give de yngste børn nye muligheder for at lege kreativt med film, lyd og billeder. Med appen kan børn og pædagoger i fællesskab skabe billedbårne fortællinger og dele filmoplevelser. Vi ønsker at fremme en aktiv og legende teknologiforståelse i den pædagogiske praksis, hvor netop iPads er en stærk pædagogisk ressource. Vores håb er, at 'Filmcentralen/For de yngste' kan være med til at styrke børns almene kulturelle og digitale dannelse.”


Hent appen i App Store


For yderligere oplysninger kontakt:

Projektleder Charlotte Giese / 2332 9030 / charlotg@dfi.dk

Kommunikationsmedarbejder Liselotte Michelsen / 3374 3566 / liselottem@dfi.dk


 film 1

film 2film 3